Als u brand heeft opgelopen in uw woning, is het waarschijnlijk het laatste waar u zin ​​in hebt om de schadeclaim voor het huis en het ingewikkelde schadeproces af te handelen. Deze tips voor het afhandelen van een brandverzekeringsclaim helpen het proces zo stressvrij mogelijk te maken en vergroten uw kansen op een succesvolle verzekeringsclaim.

Hoe u een claim voor een succesvolle brandverzekering kunt indienen.

1 – Dien uw schadeclaim zo snel mogelijk in

Wanneer uw huis door brand is beschadigd, is het belangrijk om snel contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. Nadat u ervoor heeft gezorgd dat iedereen veilig is en alles dat verdere schade kan veroorzaken, is geregeld, moet uw volgende stap uw verliesverzekeraar op de hoogte brengen.

2 – Gooi niets weg

De kans is groot dat u de schade van het vuur zo snel mogelijk uit het zicht en de geest wilt krijgen, maar het is belangrijk dat u niet meteen erin springt. Uw verzekeraar zal waarschijnlijk een verliesregelaar naar uw woning willen sturen om te beoordelen de omvang van de schade en het opruimen kan tegen u werken. Tenzij iets een gevaar vormt voor uw huis of de mensen die er wonen, is het beste om te wachten tot uw verzekeraar, of hun Verliesregelaar, u de kans geeft om enige impact op uw verzekering te voorkomen.

3 – Vraag wat je nodig hebt

Als een woning uw woning onbewoonbaar heeft gemaakt, moet u tijdelijke huisvesting vinden. Mogelijk hebt u ook kleding, voedsel of andere essentiële levensbehoeften nodig. Als dit het geval is, vraag dan uw verzekeringsmaatschappij om een ​​voorschot in contanten op uw brandverzekering kosten.

De verantwoordelijkheid van de verzekeringsmaatschappij is beperkt tot het dekken van de kosten van het repareren en vervangen van beschadigde brand. Dat betekent dat het aan jou is om alles te regelen, maar het betekent niet dat je niet om wat extra hulp kunt vragen.

4 – Ken uw rechten

Voordat u contact opneemt met uw verzekeraar, is het altijd een goed idee om te weten waar u recht op hebt. Bij Morgan Clark bieden we een gratis half uur consult als u uw beleid en rechten wilt doornemen. Vaak weten veel mensen niet waar ze aanspraak op kunnen maken, vooral aan het begin van een verzekering. Onze experts staan ​​7 dagen per week voor u klaar van 8:00 tot 20:00.

5 – Bewaar zoveel mogelijk bewijsmateriaal

Zoals bij elke woonhuis verzekeren, moet u zoveel mogelijk van de schade fotograferen. U moet een lijst maken van alle verloren of beschadigde items met een schatting van de kosten om ze te vervangen of te repareren, dit zal de basis vormen voor uw inhoudsclaim. Evenzo, als u verhuist naar tijdelijke huisvesting, zorg er dan voor dat u de gemaakte kosten registreert.

Bekijk hoe we eerdere klanten hebben geholpen met alles wat in dit artikel wordt genoemd tijdens hun claims over brandverzekering of neem contact op om te zien hoe we u kunnen helpen.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap