Behalen van het rijexamen is nu eenmaal een grote stap in het leven en geeft het een periode aan, waarin er sprake zal zijn van een grote mate van vrijheid. Dat is allemaal natuurlijk afhankelijk van de inzet en moet het theoriegedeelte dan wel eerst met succes afgerond worden. Wat lijkt dan vaker wel veel, alle leerstof die er zo op jou af komt, maar is daar wel een gepast antwoordt op: oefenen.

Oefening baart immers kunst

Dat geldt zeker ook voor het theorie-examen en moet er daarvoor wel een gedegen plan aan vooraf gaan. Er is namelijk sprake van een aantal onderdelen en heeft niet iedereen moeite met allemaal. Door de focus te richten op de onderdelen waar men problemen mee heeft wordt de tijd voor het onder de knie krijgen van de leerstof, aardig ingekort. Zo blijft er nog voldoende tijd over voor alle andere activiteiten zoals jouw werk, studie of gewoon het leven van alledag. Maar het maakt natuurlijk wel een groot verschil uit wanneer bij het oefenen er gebruik wordt gemaakt van een ezelsbruggetje. Zo bespaar je nog meer tijd en is het onthouden maar een fluitje van een cent. Voor de auto theorie oefenen 2020, is er geen sprake meer van een uitdaging. Een veel voorkomende vraag is die voor de borden waar je wel of niet mag parkeren. Onthoudt daarbij, dat het bord met een kruiS, staat voor niet Stilstaan (let op de letter S) terwijl bij het bord met de streeP, niet Parkeren geldt (letter P).  Er zijn tal van websites waar de meest uiteenlopende ezelsbruggentjes zijn te vinden en kan je er natuurlijk ook zelf eentje bedenken.

Met de auto theorie ezelsbruggetjes is het dus niet meer ingewikkeld om de leerstof op een slimme wijze onder de knie te krijgen. Wie er zeker van wil zijn, kan een oefenexamen maken en zal er dan blijken, waar er nog aan gewerkt dient te worden.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap