We zijn een nieuw jaar ingegaan! 2019 ligt achter ons, en we zijn allemaal blij om het jaar 2020 nog beter te maken. We hebben onze families gelukkig gemaakt door samen tijd door te brengen en cadeautjes te kopen. En daardoor voelen we ons een stuk beter omdat we iets voor onze dierbaren hebben kunnen doen.

  • Toch is het ook cruciaal om onze planeet te helpen. De feestelijke sfeer ligt achter ons en het is tijd om ons te richten op belangrijkere zaken, zoals het besparen op energieleveranciers. Laten we daarom eens kijken wat de beste energiebesparende gewoontes voor het nieuwe jaar zijn die je kunt toepassen!

Energiebesparende gewoontes voor het nieuwe jaar

Een gemiddeld huis in de VS besteedt ongeveer 12.000 kilowattuur energie per jaar. Dat is een groot aantal, en er wordt veel geld uitgegeven om de rekeningen te betalen. Energiebesparing is niet tijdrovend en dat moeten we allemaal beseffen. Grote landen voeren energiebesparende strategie├źn uit om hun economie te verbeteren en denken tegelijkertijd aan onze planeet.

  • Desalniettemin kunnen wij, als gemiddelde mensen, ook een bijdrage leveren aan deze geweldige zaak. Hier is hoe!

1. Haal de stekker uit het stopcontact als u het apparaat niet gebruikt.

Het klinkt misschien vreemd, maar apparaten geven ook een kleine hoeveelheid energie uit als ze aangesloten zijn, zelfs als u ze niet gebruikt. De beste manier om het energieverbruik te verminderen is om alle apparaten uit te schakelen totdat u ze nodig hebt. Dat is ook zeer aan te raden als u besluit om in het nieuwe jaar op vakantie te gaan.

2. Vervang oude apparaten door nieuwe

Het is een feit dat oudere apparaten meestal meer elektriciteit uitgeven. Met dat in gedachten, als u een fornuis, een wasmachine of een koelkast heeft die vervangen moet worden, adviseer ik u dit te doen. Zeker, het kost geld, maar het is een investering die u zal helpen om op de lange termijn te besparen.

3. Doe regelmatig onderhoud aan de airconditioning en de verwarming van het airconditioningsysteem

En besteed veel energie aan het afkoelen of opwarmen van uw huis. Als u ze echter schoon en in de juiste staat houdt, zullen ze beter werken. Als u dit niet doet, kan het zijn dat ze niet meer goed werken. Het zal dus veel meer tijd in beslag nemen om het werk te doen. Dat zal resulteren in het besteden van veel meer energie dan nodig is.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap