Eigenlijk is de ontwikkeling van de mode een vooruitstrevend iets geweest. Over het algemeen verwijst de term mode naar populaire stijlen en praktijken op het gebied van kleding, make-up, schoeisel, meubels en accessoires. De term verwijst echter vooral naar kleding, make-up en accessoires in strikte zin. De ontwikkeling van de mode kan worden beschouwd in vier belangrijke fasen, namelijk de oude, middeleeuwse, industriële revolutie en de hedendaagse fasen. Laten we elke fase onderzoeken.

Oude fase

De ontwikkeling van de mode in de oude fase gaat terug tot de prehistorie, toen de mensen gebruik maakten van lokale materialen bij de productie van de doeken die ze aantrokken. In die tijd werd vooral gebruik gemaakt van dierenhuid en -bont. Dit was te zien in de oude historische tijd van verschillende culturen van de wereld. In de oudheid zijn de culturele tradities van invloed op het soort stijlen en patronen dat gebruikt wordt bij de productie van de lokale doeken. Er werd geen algemeen geaccepteerd patroon of aanpak gebruikt. Kledingmaterialen werden of zelfgemaakt of met de hand gemaakt.

Middeleeuwse fase

De middeleeuwse fase in de ontwikkeling van de mode heeft een grote impact gehad op de geschiedenis van de mode in de hele wereld. In die tijd ontstonden lokale kleermakers en andere kleermakers die lokale stoffen gebruikten voor de productie van verschillende soorten mode-attijten. De modeproductie in deze periode bleef zich van het ene naar het andere niveau ontwikkelen.

De renaissanceperiode van de 14e tot de 16e eeuw, die het einde van de middeleeuwen markeert, heeft ook een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de mode. In deze periode ontstonden grote ideeën over mode in het leven van grote mannen en vrouwen die later beroemde modeontwerpers werden.

Fase van de industriële revolutie

De ontwikkeling van de mode kreeg een enorme impuls tijdens de periode van de industriële revolutie die in de 18e eeuw Europa en Amerika overspoelde. Het was een grote periode van verandering die de invoering van diverse productiemethoden met zich meebracht. Er was een wijdverspreide invoering van verschillende soorten industriële methoden van massaproductie in het tijdperk.

  • De massaproductie van modeproducten werd in die periode aan de orde van de dag. Zowel in Europa als in de VS ontstonden in die periode verschillende grote modebedrijven.
  • In die periode werden ook verschillende soorten benaderingen en patteerders geïntroduceerd in de modeproductie. Er werden ook verschillende attires, kleding en modeaccessoires geproduceerd. Grote modeontwerpers ontstonden ook in deze periode.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap